HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
színes

Rekordjaink

2007. augusztus 13. (hétfő) 12:06
 
Sült a gubakígyó Bogácson, négy napon át meséltek Kazincbarcikán. Gasztronómiai világrekordot értek el a május 18-a és 20-a között megtartott bogácsi programsorozaton. A Bika-réti rendezvények közül a legtöbben a gubafélék világrekord-kísérletére voltak kíváncsiak. A vállalkozás sikerült, mégpedig kétszeresen is. A kifl ikből 370 méternyi kerítést építettek, ugyanakkor egy házilagosan készített kemencében 25 méter 50 centiméteres gubakígyót sütöttek.

A rekord feltétele szerint ez a hosszan kígyózó péksütemény egyetlen ponton sem szakadt meg. Hogy a világrekord miért nem kerül majd be a Guiness Rekordok könyvébe? Erről a rangos esemény főszervezője, Csetneki László, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség regionális elnöke a következőket nyilatkozta a Kulcs Magazinnak: – A regisztráltatás, az adminisztráció, a fényképek eljuttatása több mint háromszázezer forintba kerülne. Ezt a pénzt hasznosabb célokra költhetjük el.


Egy másik Guinness rekordkísérlet is zajlott megyénkben az elmúlt napokban. Lapzártánkkor még tartott Kazincbarcikán az a június 6-án kezdődött, négynapos rendezvény, amelynek során – kicsik és nagyok – folyamatosan magyar meséket (nép-és mű) olvastak fel. A szervezők számítása szerint a rekordkísérlet során 1500 mese hangzik el.

Vissza