Tokaj Hegyalja Piac – a találkozások helye
2013. január 18. (péntek) 16:13A Tokaj-Hegyalja Piac azóta minden hónap második vasárnapján várja az érdeklődőket, az ínyenceket, azokat, akik előnyben részesítik a kiváló minőségű helyi termékeket.
Töltsék kedvüket és kosarukat a Sárga Borháznál, a Disznókő Szőlőbirtokon
A piac rövid időn belül hihetetlenül népszerű lett, sokan lelik benne örömüket, és folyamatosan fejlődik. Akik már próbálták, tudják: a piacozás sok élményt tartogat. Megismerhetjük személyesen a termelőket, akik nagy gonddal és szeretettel készítik a termékeiket. Amit itt felsorakoztatnak, az a helyi kincsek széles választéka. A piac új értékesítési lehetőséget teremtett számukra, és alkalmat ad hagyományos áruik és újításaik rendszeres bemutatására, megmérettetésére. És bizony nagy sikereket aratnak! Felvonulnak itt a vidék (Borsod-Abaúj-Zemplén megye és 40 km-es körzete) egyedi minőségű, kis mennyiségben előállított élelmiszerei: friss és feldolgozott zöldségek, gyümölcsök, tehén-, juh- és kecskesajtok, mangalica áruk, olajok, ecetek, kenyér és péksütemények, tönkölybúza termékek, mézek, biotermékek, lekvárok, szörpök. A kézműves tárgyak között van kerámia, faáru, fonott termékek, nemez, kovácsoltvas, gobelin, szappan, ékszerek, népi játékok és viselet, bőrműves termékek. És folyamatosan jönnek újabb árusok is.
A piacnak fontos közösségépítő szerepe is van: összefuthatunk régi ismerősökkel, barátokkal, és új ismeretségek is köttetnek. Virágzik itt az áru- és eszmecsere. Örülhetünk egymás társaságának, a híreknek, a jó minőségű termékeknek, és az új kezdeményezéseknek.
A Tokaj-Hegyalja Piac szervezői szeretettel várják Önöket is!
Bor-bár: a Sárga Borház teraszán piacról piacra a legjobb tokaji borokat kóstolhatják meg a látogatók, és itt a borász tölt! Kis kézműves borászatok, hírneves nagy pincészetek borászai és a borvidék ikonikus alakjai állnak a pult mögött.
Gasztronómia: Szezontól függően bor és sajt párosítások kóstolása, lekvár főzés, szőlő és must kóstolás, malacsütés, mangalica termékek kóstolása várja az érdeklődőket. A Sárga Borházban piac menü és kávékülönlegességek kaphatók, amelyeket országos II. helyezett barista készít. Februárban két kóstolásra készülhetnek a vendégek: Tokaji Furmintot és farsangi fánkot ízlelhetnek meg a piacon áruló lekvárosok különféle termékeivel.
Állandó programok:
- Birtoklátogatás a Disznókőnél
- Játszóház és gyermekfelügyelet a Kincs-Ő Hagyományőrző Családi Napközi óvodapedagógusaival
- Szabadidős programok: lovaskocsikázás, (madármegfigyelés), kincskereső
Februári program előzetes:
TOKAJ-HEGYALJA PIAC minden hónap második vasárnapján 10-16 óra között
Helyszín: a 37-es főút melletti Disznókő Szőlőbirtokon, a Sárga Borház körüli tér.
FEBRUÁRI PIACNAP: 2013. 02. 10., amelyet rendhagyó módon a Disznókő Borászat épületén belül rendeznek
Főszerepben: Furmint Február a farsang farkára lép
- A Tokaji Furmint ismertetése illetve kóstoltatása helyi kézműves borászok által
- A Disznókő feldolgozó épületének bemutatása, illetve ismerkedés a borkészítéssel, birtoklátogatás
- A Garagulya Komédiás Kompánia jelmezes, maszkos télbúcsúztató vigassága
- Farsangi alakoskodás
- Farsangi fánk kóstoló a helyi termelők lekvárkülönlegességeivel
A Tokaj-Hegyalja piac eseményeit nyomon követheti a facebookon: www.facebook.com/HegyaljaPiac
(x)
Tweet Megosztás Facebook-on Megosztás LinkedIn-en Vissza