HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
portré

Vár áll, kastély szépül, út épül

2016. július 7. (csütörtök) 08:49
 
Ezúttal dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselőt kértük, értékelje az elmúlt időszak eredményeit, és szóljon arról is, hogy az év második felében milyen nagyobb feladatok várnak rá?

„Örömmel tölt el a lehetőség, hogy tájékoztathatom az olvasókat országgyűlési képviselői tevékenységemről. Borsod-Abaúj-Zemplén megye 5. számú választókörzetének képviselőjeként az a feladatom, hogy hazánk kulturális örökségben gazdag, de történelmi okokból nehéz sorsúvá vált szegletében minden lehetőséget megragadjak, hogy az itt élő emberek sorsa jobbra forduljon. Az Országgyűlés európai ügyek bizottságában betöltött elnöki tisztségem okán uniós ügyekről is szólnék pár szót” – fogott a válaszadásba a képviselő.

VÉLEMÉNYEZÉS EURÓPAI ÜGYEKBEN

„Bizottságunk véleményezi az Európai Unió szervei által elfogadni kívánt jogszabályokat. Felemeljük hangunkat, ha úgy ítéljük meg, hogy nem az EU jogosult a szabályokat meghatározni. Sárga lapos eljárásnak hívják azt a folyamatot, amely során a tagállamok parlamentjei tiltakozhatnak a brüsszeli elképzelések ellen, ilyen eljárást folytattunk a betelepítésről szóló döntés kapcsán. Részt vettünk azon a parlamenti vitanapon is, amelyet az EU fejlesztési forrásainak felhasználásávalkapcsolatban nemrég rendeztek meg.” 

[1_960] tornyosnemeti-1.jpg

Tornyosnémeti-országhatár közötti szakaszának alapkövét elhelyezték Tornyosnémeti határában. MTI Fotó: Vajda János

A VÁLASZTÓKERÜLET FEJLESZTÉSEI

„Választókerületemben a legfontosabbak egyrészt a településeken a lakók komfortját, helyzetük javítását szolgáló beruházások, másrészt pedig a közlekedési útvonalak mellett a turisztikailag fontos helyszínek fejlesztései. Az M30-as út Miskolctól az országhatárig tartó szakasza nélkülözhetetlen, jelenleg Tornyosnémeti mellett a korábban elkészült szlovákiai autópálya szakaszhoz csatlakozó út építését végzik a szakemberek, a további szakaszok előkészítése pedig folyamatosan történik. Szívügyem a Szerencs-Sátoraljaújhely vasútvonal fejlesztése, még ebben az évben elérhet Sárospatakig a pályafelújítás, a villamosítás elvégzésének időpontját pedig az uniós források elérhetősége határozza meg.”

[2_960] hr22.jpg

Füzéri vár

VÁRPROGRAMOK A MEGÚJULÁSÉRT

„A kormány 2014-ben meghirdette a várprogramot majd pedig a kastélyprogramot is, melyek keretében a választókerületben található műemlékek is megújulnak. Különösen jól áll Füzér várának ügye, ahol az újjáépítés befejezését remélhetjük, de ne feledkezzünk el Regécről, vagy a sárospataki külső várról, illetve a füzérradványi kastély további fejlesztéséről sem. A választókerület érdekében – a munkatársaimmal együtt – végzett munka folyamatos, célunk változatlanul a térség felemelkedése, a folyamatban lévő ügyek előrelendítése” – zárta a beszélgetést dr. Hörcsik Richárd.

Vissza