HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANAJÁNLÓVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Innováció és fejlődés

2019. február 6. (szerda) 11:22
 
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal országos innovációs fórum sorozatának nyitó rendezvényét kedden délelőtt Miskolcon a népkerti vigadóban tartották. A jelentős érdeklődés mellett megrendezett fórumon többek közt felszólalt Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke.

A magyar gazdaság fenntartható fejlődésének egyik legfőbb záloga, hogy meg tudjon újulni, ehhez pedig elengedhetetlen az innovációs tevékenység erősítése, különös tekintettel a hazai tulajdonú KKV cégek esetében. A fórum sorozat erre kívánja felhívni a figyelmet országszerte.

[0_960] inno.JPG

Török Dezső megerősítette, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat nagy jelentőséget tulajdonít az innovációnak, amely kiemelt helyet foglal el megyénk fejlesztési programjában. Felhívta a figyelmet a Miskolci Egyetem tudásbázisára, amely a régió innovációjának a motorja lehet az ipar 4.0. megvalósításakor. felhívta a figyelmet a helyi KKV cégek innovációjának a fontosságára.

Szabó István, az NKFI általános elnökhelyettese bemutatta a szervezet tevékenységét és szólt a roadshow-val kapcsolatban megfogalmazott célokról. Barkóczi István, miskolci nagyvállalkozó, mint a BOKIK alelnöke ugyancsak az innováció fontosságáról értekezett, illetve a hazai KKV szektor ezen a területen történő felzárkózását szorgalmazta.


Vissza