HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANAJÁNLÓVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Tisza-tavi turisztikai kerekasztal alakult

2019. április 1. (hétfő) 11:15
 
A Tisza-tó állt a március 28-ai turisztikai konferencia középpontjában, amely a március 29-30-ai Szolnoki Utazás Kiállítás nulladik szakmai napja volt. A rendezvény keretében ünnepélyes keretek közt aláírták a Tisza-tavi Turisztikai Kerekasztal létrehozásáról szóló együttműködési keretmegállapodást, amelyhez a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat is csatlakozott.

A telt házas program résztvevőit Kovács Sándor, az esemény fővédnöke és Sebestyén Ferenc, az "Alföld Szíve" Térségi Turisztikai Egyesület elnöke köszöntötte, majd Piroska Miklós, a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg az eseményt. Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelő kormánybiztos itt jelentette be, hogy a szombaton és hétfőn érkezik hazánkba az a két nyaralóhajó, amely a Tisza-tóhoz májusba érkezik, s ezt követően indul a tesztüzeme, hogy jövőre a vízen pihenni vágyók már bérelhessék.

Dr.Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke a magyar turisztikai rendszer általános kereteit ismertette, majd egy flandriai jó gyakorlaton keresztül mutatta be a turisztikai termékcsomagok és szolgáltatások értékesítésének hatékony módját, a jól működő turisztikai honlap értékét.

[0_960] tiszato2.jpg
Steigervald Krisztián generációkutató előadása nagy tetszést aratott, hiszen a "Baby Boomerektől az Alfa generációkig sok érdekes történet és gyakorlati tanács hangzott el a szakembertől, amelyet nemcsak mint turisztikai szakemberek, hanem szülőként, nagyszülőként, társként, munkatársként is jól használhatók.

Galó Anita, az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület titkára, a konferencia szervezője a Tisza-tó és Jász-Nagykun-Szolnok megye turizmusáról beszélt. A Tisza-tó idei szezonbeli újdonságairól szólva kiemelte, hogy megújulnak Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud Tiszabábolna, Tiszafüred, Tiszanána szabadstrandjai; tovább pezseg az élet Tiszafüreden, és a négy évszakos programkínálat szélesedik, a szezon a május 1-4. közötti TÓMÉK Tisza-tavi Napokkal indul, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum új szolgáltatásokkal várja a vendégeket; új térképek és videófilm készül a Tisza-tóról; idén elindul a nyaralóhajózás tesztüzeme, amelynek kikötőbázisa Kiskörén lesz, mederkotrás fejeződött be az Örvényi Morotván.

Fontos eredmény, hogy a konferencia keretében megalakult aTisza-tavi Turisztikai Kerekasztal – a közös munka új platformja, melyet 26 állami, önkormányzati és civil szervezet, valamint szolgáltató írt alá, köztük a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat nevében dr. Kovács János megyei főjegyző.

Vissza