HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANAJÁNLÓVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Német Nemzetségi fesztivál Ózdon

2019. június 4. (kedd) 00:48
 
Június 1-én, idén Ózdon rendezték meg a 12 éves hagyománnyal bíró Regionális Német Nemzetiségi Fesztivált, amelyen azok a települések képviseltették magukat, ahol Német Nemzetiségi Önkormányzat működik.

Stumpf Andrásné (a BAZ Megyei Területi Német Nemzetségi-Önkormányzat elnöke), Göncfalvi Éva (az Ózdi Német Nemzetségi Önkormányzat elnöke) és Janiczák Dávid (Ózd polgármesterének) köszöntője után, Riz Gábor a térség országgyűlési képviselője ünnepi beszédjében kiemelte, hogy a magyar és a német nép kapcsolata milyen szoros erre számos példát lehet mondani a történelemből. Emlékezett, hogy a múltban és a jelenben egyaránt megtalálták egymással a közös hangot megismerve egymás szokásait, kulturális hagyományait.

[2_960] 02.jpg

Dr. Kovács János a B-A-Z megyei Közgyűlés főjegyzője pedig ezt az ünnepet méltatta, amely az az összefogás jelképe is egyben, hiszen a helyi és a területi németnemzetiségi önkormányzatok mellett a rendezvénynek otthont adó falu, város települési önkormányzatának az együttműködésére is szükség van, hogy ez így megvalósuljon. „S mint a mai nap is mutatja sikerült megteremteni az érintettek közt az együttműködést, az összefogást.”

[1_960] 03.jpg

További képek: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2554011721494671

A beszédek elhangzása után a Német nemzetségi települések művészeti csoportjainak bemutatkozása következett.

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza