HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

A kormány célja, hogy a Kárpát-medence az unokáink számára is élhető maradjon

2020. január 22. (szerda) 10:00
 

A kormány célja, hogy a Kárpát-medence a gyermekeink és az unokáink számára is élhető maradjon - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

 Az államtitkár elmondta,a klímaváltozás egy globális jelenség, amit Magyarország - önmagában - nem tud megállítani, de felkészülhet a hatásaira, és hozzájárulhat probléma megoldásához.
    Hozzátette, egyetértés van - európai szinten is -, hogy 2050-re el kell érni az úgynevezett klímasemlegességet, vagyis azt az állapotot, amikor az üvegházhatású gázok kibocsátása nulla.
    Kitért arra is, Magyarország élen jár a klímavédelemben: 1990-óta 32 százalékkal csökkent a károsanyag-kibocsátás, miközben van olyan európai ország, ahol egyetlen tonnával sem sikerült mérsékelni ezt.
    Rövidtávon a kormány 2030-ig szóló energia- és klímavédelmi stratégiája fogalmazza meg a célokat - tette hozzá, azzal együtt, össze kell hangolni az energia-ellátás biztonságát a még tisztább energiaforrásokkal úgy, hogy mindez a gazdasági növekedést ne hátráltassa.

(MTI, kép: internet)

Vissza