HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA

Elkezdődött a járványügyi mobil kórház építése

2020. március 16. (hétfő) 11:05
 

Elkezdődött egy 150 páciens befogadására alkalmas járványügyi mobil konténerkórház építése Kiskunhalason hétfőn.

Orosz Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője a helyszínén azt mondta, a kórház a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén, de a börtöntől távolabb, elkülönített telekrészen működik majd.

A beruházás végrehajtásáért felelős akciócsoport választása azért esett a kiskunhalasi helyszínre, mert az egykori laktanya területén korábban konténerekből kialakított menekültügyi őrzött szállás működött, ezért a kórház kialakításához szükséges közművek már rendelkezésre állnak - tudatta az alezredes.

A kivitelezési munkák a tereprendezéssel és a földmunkákkal már hétfőn reggel elkezdődtek. A kórház várhatóan egy hónap alatt készül el - közölte a szóvivő.

A 150 férőhelyes kórház egymáshoz kapcsolt konténerekből áll majd, ezek beszerzése is megkezdődött - mondta Orosz Zoltán.

 A beruházás költségeiről a szóvivő későbbre ígért tájékoztatást.

Lakatos Tibor, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője korábban elmondta, a kiskunhalasi mobil konténerkórház az esetleges kapacitáscsökkenés esetén vonható be a gyógyító-megelőző vagy megfigyelési tevékenységbe.

(MTI)

(Képünk csak illusztráció!)

Vissza