HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

A turizmusról Ungváron

2017. szeptember 25. (hétfő) 12:46
 
Az elmúlt hétvégén rendezték meg Ungváron Kárpátalja legnagyobb nemzetközi turisztikai kiállítását és vásárát, amelyen Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökének vezetésével megyei delegáció vett részt.

A szeptember 22-23-i rendezvényen a Bagolyvár nevű kulturális és idegenforgalmi központban önálló standdal képviseltette magát megyénk. Tájékoztatást nyújtott a megyei értéktár és bemutatkozott a Europe Direct Iroda.

[0_960] karpat1.jpg

Ez a régió legnagyobb idegenforgalmi rendezvénye amely a szakma mellett az érdeklődőknek is képet nyújt az új trendekről, a megújuló turisztikai kínálatról. Közel 40 kiállító, köztük számos magyar partner mutatkozott be. Borsod-Abaúj-Zemplén, mint Kárpátalja partnere a helyi megyei tanács elnökének meghívására vett részt az eseményen. A legfontosabb aktuális információkat, a jó gyakorlatokat mutatták be, lehetőség nyílt a hagyományos és egyedi turisztikai szolgáltatások népszerűsítésére. Az értéktár közvetítésével mutatkoztak be megyénk városai, kulturális, történelmi különlegességei és idegenforgalmi látványosságai, mint például Sárospatak városa és a hegyaljai borok, a mezőkövesdi Zsóry-fürdő, a Vizsolyi Biblia, Tarcal, Pácin és Arnót települések és a Miskolc városa is.

[1_960] karpat2.jpg

Az ungvári napok keretében rendezték meg az idegenforgalmi kiállítást. A látogatás során Török Dezső tárgyalásokat folytatott Mihajlo Rivisszel, a kárpátaljai megyei tanács elnökével. Áttekintették az együttműködési megállapodásban szereplő feladatok teljesítését és az előttünk álló teendőket. A közös uniós és egyéb pályázati lehetőségek feltárásáról tárgyaltak, illetve a partner települési kapcsolatok kialakításának a bővítéséről, felgyorsításáról, a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok erősítéséről.

Vissza