HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

BŐCS: jó ezt inni!

2017. május 26. (péntek) 14:14
 
Látogatóközpontot nyitott régi főzőházában a Borsodi Sörgyár. Az állandó kiállításon az érdeklődők megismerkedhetnek a sörfőzés rejtelmeivel és a vállalat történelmével.

A központot VULETA ZSOLT, a Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője, ARANY JÓZSEF sörfőzőmester és a sörgyár korábbi igazgatója, DR. BOGNÁR GYULA nyitotta meg május elején.

[1_960] 006-sor.jpg

„Örömmel tapasztaltuk az elmúlt években, hogy egyre többen érdeklődnek a sörgyártás folyamata iránt. Számukra hoztuk létre ezt a központot, ahol nem csak a sörfőzés kulisszatitkaiba vezetjük be az ide érkezőket, de a Borsodi Sörgyár közel 45 éves történetével is megismerkedhetnek” – emelte ki Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár Kft. ügyvezetője. Hozzátette: „a látogatóközpont nem csak a gyár történetéről, hanem azokról a dolgozókról is szól, akik lehetővé tették a sörgyár folyamatos fejlődését.” A Látogatóközpont létrehozására a Borsodi tavaly ősszel indított kampányt, amelynek keretében bárki beküldhette a sörgyárhoz kapcsolódó emléktárgyait. Ennek köszönhetően jött létre a kiállítás a 2005 óta nem üzemelő, de a klasszikus berendezéseket, így a rézüstöket is megőrző régi főzőházban, ahol a környezet és a kiállított tárgyak kivételes összhangban vannak egymással. A Látogatóközpont kiállítása a sörgyár 44 éves történelmét mutatja be. A gyár 1973-ban kezdte meg működését, amikor a hazai sörgyárak már nem tudták kielégíteni a lakosság sörfogyasztási igényeit, így a Borsodi szinte azonnal országos népszerűsége tett szert.

[3_960] sor4.jpg

A vállalat kezdetben két márkát tartalmazó portfóliója folyamatosan bővült és az innovatív sörgyár több újdonságot is elsőként vezetett be a hazai piacra 1987-ben Magyarországon elsőként a Borsodi dobta piacra az újdonságnak számító alkoholmentes sört, majd az első KEG hordó és fémdobozos sör is a Borsodi nevéhez fűződött. A gyárat 1991-ben privatizálták, akkor vált először tagjává egy nemzetközi sörfőző vállalatnak, és azóta is folyamatosan ötvözi a hazai és a nemzetközi sörfőzés hagyományait. A Borsodi termékpalettája folyamatosan bővül, legutóbb éppen idén márciusban, a Borsodi Tüzes és Borsodi Jeges sörrel. A gyár történelmét talán Arany József sörfőző mester ismeri a legjobban, aki közel 40 évig dolgozott a Borsodi Sörgyárnál. „Büszkeséggel tölt el, hogy karrierem elejétől a végéig egy olyan vállalatnál dolgozhattam, amely folyamatosan a fejlődésre, újításokra törekedett. A számos sikeres fejlesztés mellett kétségtelenül a Borsodi Borostyán megalkotására vagyok a legbüszkébb” – osztotta meg emlékeit Arany József a Borsodi Sörgyár egykori sörfőző mestere. „Bizakodóan tekintek a jövőbe, úgy látom, hogy a Borsodi a jövőben joggal válhat a magyar sörfogyasztók elsőszámú választásává.” – tette hozzá József.

BORSODI SÖRGYÁR KFT.

A Borsodi Sörgyár Kft. 1973-ban kezdte meg működését Bőcsön. Az innovációkban trendet diktáló sörgyár nevéhez fűződik az első alkoholmentes, az első fémdobozos sör, illetve az első ízesített sör megjelenése a legnagyobb mennyiségben fogyasztott sörök között a hazai piacon. A Borsodi töretlen népszerűségnek örvend, évek óta hazánk egyik legnagyobb mennyiségben értékesített söre.

[2_960] sor3.jpg

(további képeket itt tekinthetik meg: https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=1968887940007055

A MOLSON COORS COMPANY

A Molson Coors sörgyártó vállalatcsoport a világ egyik legnagyobb sörgyártója. A vállalat működési részét képezi Kanada, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Írország, Közép- Európa, és a Molson Coors International (MCI). A vállalat változatos, saját és partner márkákból álló portfólióval rendelkezik, melyhez olyan vezető prémium márkák tartoznak, mint a Coors Light, Molson Canadian, Carling és Staropramen. A Molson Coors 2012-ben listázásra került a Dow Jones Fenntarthatósági Indexen (DJSI). További információért kérjük, látogasson el a http://molsoncoors.com honlapra.

A Borsodi Látogatóközpont megtekintésére előzetes bejelentkezés alapján van lehetőség

a következő e-mail címen keresztül:   A központ címe: 3574 Bőcs. Rákóczi út 81.

Vissza