Halat -és vadat főztek a Reneszánsz Találkozón
2011. augusztus 22. (hétfő) 05:47
A pogácsafesztiválnak is helyet adó eseményen kiemelt hangsúlyt kapott a főzési tudományok bemutatása, szabott időhatáron, azaz „tizenhat fertályórán” belül. A mai nyelvre lefordított négy órás megmérettetés csak egyike volt a verseny megkötéseinek, a szervezők ragaszkodtak a reneszánsz kor konyhakultúrájának felidézéséhez, a benevezetteknek korabeli receptek alapján és módon kellett elkészíteniük-tálalniuk az étkeket. A szabadtéri eseményen „nagy tudású zenészek segédkeztek az hangulat felfokozásában,” az esti tivornya és virtuskodás után a település határában található Holló-ház udvarán felállított jurták és sátrak biztosítottak szállást a nyugalomra vágyóknak – adott tájékoztatást Demján Zsolt a program főszervezője, az Aranyturul Hagyományőrző Egyesület vezetője.
- SfL -
Fotó: KDA
Tweet Megosztás Facebook-on Megosztás LinkedIn-en Vissza