HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Pünkösd Lillafüreden

2017. június 4. (vasárnap) 16:59
 
Pünkösd vasárnap ki lehetett volna tenni a megtelt táblát Lillafüredre. A meleg, de a tó miatt hűs fuvallatokkal kellemessé tett időben több ezren keresték fel Lillafüredet. A legnagyobb tömeg a vízesésnél volt, ahol szinte egymás mellett álltak a teraszon a látványban gyönyörködők és szelfizők.

A közelmúlt esőzéseinek köszönhetően elég sok víz van a Szinvában és látványos a vízesés, amely mágnesként vonzza a turistákat. A függőkertek ágyasai is szépen meg vannak csinálva, kellemes a séta. A jó időben teltházzal üzemelt a csünakkölcsönző a Hámori-tavon. A Garadna völgyében az erdőben szinte egymást érték a gyalogtúrázók, az utak pedig tele vannak motoroskkal és biciklisekkel. Utóbbiaknak nem feltétlen örülnek az autósok...Amint láttam a nyitott kocsikkal közlekedő kisvasút is "kaszált". Rengeteg volt a turista.

[0_960] DSCN3506.JPG

Az ünnepi autócsúcsok ritkításának lehetőségén érdemes lenne elgondolkodni, például a Majális parkból amennyiben leparkol az autós, akkor a forgalmi bemutatása ellenében ingyen felbuszozni a Hámori-tóig, vagy valami hasonló.

[1_960] DSCN3530.JPG

Ha az időjárás is úgy akarja, akkor várhatóan hétfőn is hasonlóan sokan indulnak a Bükkbe kirándulni. Érdemes időben indulni, illetve bekalkulálni, hogy az ómassai út rézsűtámasztása és burkolatjavítása miatt továbbra is jelzőlámpás forgalomirányítás van. Kellemes kirándulást!

Vissza