HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
vendégségben

Röfinap Szirmabesenyőben

2019. február 16. (szombat) 17:24
 
Ragyogó napsütés és sok száz látogató köszöntötte az 5. besenyői Röfinapot, ahol vadat, s halat ugyan nem lehetett kapni, viszont sertésből, mindent, mi szem-szájnak ingere. Folyt a vér és a pálinka, mint egy rendes magyar disznótoron illik, délre pedig elkészült a finom disznótoros.

A rendezvényt megtisztel jelenlétével Török Dezső, a megyei közgyíűlés elnöke és Negrutz Ágoston, az Agrárminisztérium miniszteri főtanácsadója is valamint tiszteletét tette a kárpátaljai testvér település, Huszt városának delegációja is.  Ízelítőt kaptak a magyar vendégszeretetből és konyhaművészetünkből.   A besenyőieken kívül jöttek szép számmal a környező településekről is vendégek, hogy áldozzanak a kulináris élvezeteknek.

[0_960] rof.JPG

A csapatok rendesen feladták a leckét a zsűrinek, először is, sok kiváló étek készült, másod sorban pedig becsülettel végig kellett kóstolni minden "alkotást".  Szerencsére állták a sarat vagyis végig ülték a változó terítékű asztalnál.

[1_960] rof3.jpg

Már a kolbásztöltő verseny közben is ment a danolászás, hála a jó féle itókáknak, a társaságnak és az Agyagbanda zenekarnak. Az idő múlásával csak fokozódott a hangulat a nagy sátorban. A délután pedig a koncerteké. Ha sietnek a környékbeliek még kiérnek a Paddy and The Rats fél 7-kor kezdődő koncertjére.

Képgalériánk itt tekinthető meg:  https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2468099276752583

[2_960] rof2.jpg

 

 

(fotók: Kulcs Magazin)

Vissza