Farsangi szüret – hóesésben
2012. február 15. (szerda) 15:07
Takács Adrienn mádi borász hölgy, a családi birtokon sorolja, hogy késői szüretről van szó, a jégborhoz szükséges alapanyag most fagyott meg annyira, hogy megkezdhető volt a betakarítása. – Általában december a szüret ideje ebben az esetben, ám a fagy csak most érkezett meg – sorolja Adrienn – Furmint és Hárslevelű kerül a présbe a Nyúlászó-dűlőből. Cirka két hektoliternyi, aszúhoz hasonló bort tudunk előállítani. Bár nem előírás, hogy két-három évig kell érlelni hordóban ezt a típust, mi mégis ezt tesszük, a minőség nagyon fontos szempont a család bortermelésében. A palackos kiszerelésre nagyon jó a kereslet, talán jobb mint az aszúéra, hiszen itt egy olyan különlegességről van szó, ami csak ritkán adatik meg. A szüret ilyen mérvű kivárása kockázatos, a nyolc dűlőben található szőlőseinkből csak ezt az egyet szoktuk meghagyni. A jégbor előállítási költségei rendkívül magasak, a jó minőségű nedűk a felsőbb árfekvésű borok közé tartoznak – közölte Takács Adrienn a nem mindennapi szüretelés közben.
![[11_960] jegbor 02 [11_960] jegbor 02](news/3183_11_960.jpg)
![[12_960] jegbor 15 [12_960] jegbor 15](news/3183_12_960.jpg)
![[8_960] jegbor 14 [8_960] jegbor 14](news/3183_8_960.jpg)
![[4_960] jegbor 03 [4_960] jegbor 03](news/3183_4_960.jpg)
![[0_960] jegbor 01 [0_960] jegbor 01](news/3183_0_960.jpg)
![[13_960] jegbor 13 [13_960] jegbor 13](news/3183_13_960.jpg)
![[3_960] jegbor 04 [3_960] jegbor 04](news/3183_3_960.jpg)
![[10_960] jegbor 05 [10_960] jegbor 05](news/3183_10_960.jpg)
![[5_960] jegbor 06 [5_960] jegbor 06](news/3183_5_960.jpg)
![[14_960] jegbor 07 [14_960] jegbor 07](news/3183_14_960.jpg)
![[7_960] jegbor 08 [7_960] jegbor 08](news/3183_7_960.jpg)
![[1_960] jegbor 09 [1_960] jegbor 09](news/3183_1_960.jpg)
![[6_960] jegbor 10 [6_960] jegbor 10](news/3183_6_960.jpg)
![[2_960] jegbor 11 [2_960] jegbor 11](news/3183_2_960.jpg)
![[9_960] jegbor 12 [9_960] jegbor 12](news/3183_9_960.jpg)
- SfL -
Tweet Megosztás Facebook-on Megosztás LinkedIn-en Vissza








