HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESÉLETMÓDX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Tovább szélesíti duális képzését a MOL Petrolkémia

2019. szeptember 4. (szerda) 22:57
 

A MOL Petrolkémia Zrt. immáron 3. alkalommal indítja el vegyésztechnikus és villanyszerelő duális programját, amelyet idén középfokon gépgyártástechnológiai technikus képzéssel egészít ki. A tavalyi év több száz millió forintos fejlesztései biztosítják a megnövekedett diáklétszám oktatásához szükséges feltételeket, illetve új szakmai partnerek is segítik a vállalatot kezdeményezésében.

Az előző években végzett évfolyamok sikereire és eredményeire építve a MOL Petrolkémia a 2019/20-as tanévben is folytatja duális képzési programját. Idén 50 tanuló – 30 vegyésztechnikus, 6 villanyszerelő és 14 gépész – egészítheti ki tanulmányait értékes ipari tapasztalatokkal. Ez az előző évi résztvevők létszámának másfélszeres növekedését jelenti. Az új szakirány kidolgozásában a Petrolszolg Kft. szakemberei is segítették a MOL Petrolkémia törekvéseinek megvalósulását. A szoros együttműködés természetesen a lebonyolítás során is fennmarad, így a gépésztechnikusok a Petrolszolg műhelyeiben szerezhetik meg hasznos gyakorlati ismereteiket.

_MG_1574.jpg

A vegyészek és villanyszerelők a 2018. évi beruházásnak köszönhetően korszerű vegyipari berendezéseken és megújult oktató-és laborterekben fejleszthetik készségeiket a MOL Petrolkémia tiszaújvárosi üzemeiben. Idetartozik például az idén februárban átadott Művelettan labor. Az utóbbi két képzés megszervezésében továbbra is a régió meghatározó szakképzési intézményei, a Szerencsi Szakképzési Centrum Brassai Sámuel Szakközépiskola és Szakgimnázium, illetve a Debreceni Szakképzési Centrum Vegyipari Szakgimnázium lesznek az olajipari vállalat partnerei.

_MG_1441.jpg

További képek:https://www.facebook.com/pg/kulcs.kozeletkulturacsalad/photos/?tab=album&album_id=2632293220333187

Az újonnan induló gépgyártástechnológiai technikus szakterületen a Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipar Szakgimnázium segíti majd a munkát. Az elméleti oktatás az előző évekhez hasonlóan szeptembertől októberig tart, a gyakorlati képzés pedig novemberben veszi kezdetét. A duális képzés egyedülálló lehetőséget teremt arra, hogy a MOL Petrolkémia elérje a térség legkiemelkedőbb fiatal szakembereit, ezzel biztosítva a szakképzett munkaerő utánpótlását. Ezt támasztja alá, hogy az első villanyszerelői évfolyamon végzett tanulók a két év leteltével a MOL Petrolkémiát választották szakmai karrierjük első állomásának.

_MG_1382.jpg

„Innovatív létesítményeinknek, integrált értékláncunknak, és a hosszútávú üzleti fejlődésünket biztosító 2030-as stratégiánknak köszönhetően készen állunk, hogy a MOL Petrolkémia megőrizze vezető szerepét a régió vegyipari vérkeringésében. Az iskolapadban töltött évek meghatározók, ám számos értékes ismeretet csak azon kívül szerezhetünk meg. Erre a kettőségre alapozva hoztuk létre ezt az egyedülálló programot.” mondta Zsinkó Tibor, a MOL Petrolkémia Zrt. vezérigazgatója tanévnyitó beszédében.

(fotók: Varga Tamás - Kulcs Magazin)

Vissza