HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Humán fejlesztési programok Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

2024. augusztus 12. (hétfő) 10:21
 

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a vármegyében élő hátrányos helyzetű csoportok támogatására, lakosságának megtartására, valamint az esélyegyenlőség előmozdítására. Ezt a folyamatot segíti a „Humán fejlesztési programok Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében” című, TOP_PLUSZ-3.1.3-23-BO2-2023-00001 azonosító számú projekt indítása, mely a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, 2,513 milliárd Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatással.

környezetst1.jpg

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata a BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, valamint a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetével konzorciumban nyújtott be támogatási kérelmet a „TOP_Plusz-3.1.3-23 Helyi humán fejlesztések” című pályázati felhívásra, mely támogatási kérelem pozitív elbírálásban részesült.

Az ebből megvalósuló fejlesztés célja egyrészt az aktív részvétel növelése, másrészt a megkülönböztetésmentesség előmozdítása, a társadalmi előítéletek csökkentése a hátrányos helyzetű célcsoportok igényeire szabott programok megvalósításával a vármegye területén. A projekt a Kedvezményezettek feladatainak ellátásához szorosan kapcsolódik, és együttműködés valósul meg minden, a vármegyében működő kormányzati, civil és érdek-képviseleti szervezettel. A projektelemek között megtalálhatók hátrányos helyzetű csoportoknak szóló közösségi programok, melyek a társadalmi befogadást, a társadalmi kohéziót és identitást, a munkaerő-piaci kompetenciák erősítését támogatják; továbbá egészségfejlesztési és egészségügyi prevenciós, valamint szociális alapszolgáltatásokhoz és gyermekjóléti alapellátásokhoz kapcsolódó szemléletformáló programok is.

környezetst.jpg

A projekt célcsoportja kiemelten a nők, a mélyszegénységben élők, romák, fogyatékkal élők, valamint a gyermekek és az idősek. A fejlesztés során 2,513 milliárd forint vissza nem terítendő európai uniós támogatás segítségével több mint 1.900 darab program kerül megvalósításra, ezekkel Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata és partnerei összesen 51 280 fő hátrányos helyzetű személyt kívánnak elérni.

roll up.jpg

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a IDE KATTINTVA olvashatnak.

Vissza