HÍREKPORTRÉTÁRSALGÓAKTUÁLISFÓKUSZBANEGYHÁZVENDÉGSÉGBENSZUBJEKTÍVSZÍNESFesztiválÉLETMÓDAdatvédelemX
A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT ONLINE KIADVÁNYA
hírek

Régiós közgyűlési elnöki és alelnöki találkozó volt Egerben

2024. október 25. (péntek) 13:22
 

Alelnökeivel Egerbe látogatott Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei közgyűlés elnöke, hogy a házigazda Heves, valamint Nógrád vármegye közgyűlési elnökeivel, alelnökeivel találkozzon.

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyét Bánné dr. Gál Boglárka elnök mellett Balla Éva és Dankó Dénes alelnök, míg Heves vármegyét Csuhány Bence elnök és Tóth Csaba alelnök, Nógrád vármegyét pedig Skuczi Nándor elnök, valamint Barna János, dr. Becsó Károly és dr. Bablena Ferenc István alelnök képviselte.

A jelenlévők a jövőbeli együttműködésről és közös célokról egyeztettek. A megbeszélés során a résztvevők hangsúlyozták az összefogás fontosságát a térség gazdasági és infrastrukturális fejlesztését érintő projektek terén.

A találkozó kiemelt célja volt, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat az észak-magyarországi vármegyék és közös, összehangolt munkával segítsék a vármegyei önkormányzatok koordinálásával a jelenleg folyamatban lévő, illetve a később induló projekteket. Megegyeztek abban is, hogy a jó gyakorlatok megosztása és a rendszeres tapasztalatcsere a térségben élőket érintő fejlesztések hatékonyabbá tételét szolgálja.

Elnoki_alelnoki_talalkozo.jpgA csoportképen láthatók, első sor [b-j]: Bánné dr. Gál Bolgárka, Balla Éva, dr. Bablena Ferenc István.
Második sor [b-j]: Tóth Csaba, dr. Becsó Károly, Skuczi Nándor, Csuhány Bence, Dankó Dénes.

Az egyetetésen szó esett arról, hogy bár Észak-Magyarország számos kihívással küzd, az elmúlt időszakban folyamatosan valósultak meg a nagy beruházások mellett olyan kisebb léptékű, ám a vidéki életet könnyebbé, a kistelepüléseket élhetőbbé tévő fejlesztések, – főként az alapellátást szolgáló intézmények energetikai korszerűsítése, útépítések, munkahelyteremtő ipari és turisztikai beruházások – melyek megvalósítását a vármegyék fogták össze.

Bánné dr. Gál Boglárka az egyeztetésről szólva kiemelte, hogy közösen dolgoznak tovább a térség fejlődéséért, valamint azért, hogy az itt élők otthonukként tekintsenek vármegyéjükre. Ugyanakkor fontos, hogy kiegyensúlyozott, tervezhető jövőt kínálva vonzóvá tegyék a térséget az ide érkezőknek.

Vissza